DELA

Slarv i slutminuterna gav delad poäng

DIVISION IV, UPPLAND, DAM
IFK MARIEHAMN-VASSUNDA HK 20–20 (10-9)
HANDBOLL. En komfortabel tremålsledning med bara minuter kvar av matchen. Då kom nerverna för IFK Mariehamns handbollsdamer.
I stället för tre poäng mot Vassunda i lördagens match i Vikingahallen, och därmed en säkrad tredjeplats i serien, blev det en poäng och kampen om bronsplatsen fortsätter.
Med tre minuter kvar av matchen gjorde hemmalaget ett ryck mot gästande Vassunda. 20-17, ledning IFK Mariehamn.
En ledning som i princip inte ska gå att ta in bara IFK visat rutin och förvaltat sina lägen. Men i stället för att hålla i bollen och låta sekunderna gå, stressar de i väg de mållösa anfallen. Och med sekunder kvar av matchen sätter Vassunda kvitteringsmålet 20–20.
– Det var för mycket nerver och ingen rutin. Vi hade lätt kunnat vinna den här matchen, men i stället tappade vi bort bollen helt, säger IFK:s Jeanette Toivonen.
IFK var i en liten ledning i stort sett hela matchen men lyckades inte dra undan för felprocenten i avsluten var för hög.
– Vi hade mycket stolpe ut medan motståndarna den här gången var de som hade stolpe in, säger Toivonen.


Nöjd med säsongen
Tre poäng i lördagens match skulle ha säkrat IFK tredjeplatsen i serien. Men eftersom det blev delad poäng betyder det att båda lagen fortfarande ligger på lika många poäng, 19, men att IFK är kvar på tredje plats med bättre målskillnad än Vassunda.
Vassunda har dock bara en match kvar på säsongen medan IFK har två, varav nästa match spelas mot tabelljumbon HK Jakan nästa lördag. Jakan som inte tagit en endaste poäng den här säsongen.
– Det var onödigt att vi inte vann i dag och säkrade tredjeplatsen, men jag tror att vi klarar det ändå med tanke på det motståndet som vi har kvar. Och ser man till vårat spel så har det blivit mycket bättre under säsongen som har gått. Alla i laget har gjort mål, alla visar framfötterna, alla rör sig även när de inte har bollen och juniorerna tar för sig. Förut vågade de knappt röra någon av motståndarna, nu brottar de ner dem. Säsongen har verkligen gått över förväntan, säger Toivonen.
Målen i matchen mot Vassunda gjordes av Hanna Johansson (5), Fanny Ahlgren (5), Jeanette Toivonen (4), Malin Grandell (3), Hanna Ahlman (2) och Ida Eriksson (1).

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax