DELA

Släkten är värst?

FOTBOLL. Ex-IFK:aren Tamás Gruborovics är i en grym form. På de fyra senaste matcherna har det blivit sex mål och JJK ligger trea i tabellen. Men det finns mer att ta av.
– Vi har ett bra lag och vi har börjat säsongen på bästa sätt. Men vi har ännu inte hittat vårt bästa spel och kan bättre, säger Gruborovics.
Tamás Gruborovics lämnade IFK Mariehamn efter förra säsongen efter två år i Grönvitt. Ny klubbadress blev JJK som nu ligger trea i tabellen efter nio omgångar. Jyväskylälaget satsade hårt inför säsongen och värvade, förutom Gruborovics, bland annat Mikko Manninen och Eero Korte.
– Säsongen har startat på bästa sätt och vi har ett bra lag. Vi kan dock bättre och har inte hittat vårt bästa spel ännu. Det såg man bland annat mot HJK (förlust 6–2). Vi har absolut spelarna för att kunna vinna något men det kan ta lite tid, säger Gruborovics.
Mittfältaren skadade sin fot i tredje omgången och missade två matcher. Nu är han tillbaka i gammalt gott slag och visar upp en hysterisk form. Sex mål har det blivit på de fyra senaste matcherna.
– Andra gjorde mål i början och nu när det går tyngre för dem gör jag mål. Vi har alltid någon som gör mål. Vi har en stark offensiv med många skickliga spelare som alltid skapar chanser.

Gruborovics har även en hälsning till alla grönvita.
– Jag vill skicka en stor hälsning till alla i IFK och alla supportrar. Jag saknar Mariehamn, säger Gruborovics och fortsätter:
– Det ska bli roligt att möta IFK, hoppas att jag passar till rätt killar bara, skrattar mittfältaren.

Läs mer inför JJK-IFK Mariehamn i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax