DELA

Skyttar tog medaljer i regionmästerskap

SKYTTE. De åländska luftgevärsskyttarna tog hem flera medaljer när Sydvästra Finlands regionmästerskap avgjordes i Åbo i helgen. På bilden Jan Malmberg som tog två medaljer i rörliga mål.
Elin Liewendahl blev tvåa i damklassen. Hon stannade på 394 poäng, samma som vinnaren Hanna Pitkänen men med färre innertior. I D18-klassen var Liewendahl den enda tävlande. Hennes resultat i den klassen blev 393 poäng vilket räckte till både region- och åländskt rekord.
Andreas Virtanen blev trea i A-klassen med 586 poäng och i A20-klassen räckte 589 poäng till guldmedalj. Tom Mattsson i sin tur blev sjua i A-klassen med 577 poäng och i A24-klassen räckte 569 poäng till silvermedalj.
– För Elins och Antes del ser formen bra ut med tanke på anstundande lag-FM och individuella FM. Tom har haft det lite motigt den senaste tiden, men vi hoppas att knuten löser sig och att han hittar tillbaka till den form han hade i inledningen av säsongen, skriver Ålands sportskytteförening på sin hemsida.
I stödklass MS14 tog ålänningarna hem alla medaljer. Maria Lilewendahl vann med 275 poäng, Elin Abrahamsson blev tvåa med 268 poäng och Max Mattsson trea med 263 poäng. I M12-klassen blev Linnea Abrahamsson femma på 159 poäng och i S10-klassen tog Daniel Liewendahl silver med resultatet 194 poäng.

Rörliga mål
ÅSSF:s Adam Jansson och Jan Malmberg tävlade också i regionsmästerskapen i helgen. De deltog båda i grenen rörliga mål. Jansson sköt i A16-klassen och vann både normal- och blandlopp.
– Han sköt 478 poäng i normallopp och 339 poäng i blandlopp. Adam är och nosar på sina personbästan hela tiden och 500 poängsgränsen tar han nog snart, skriver Jan Malmberg i ett pressmeddelande.
Malmberg själv tävlade i A-klassen. Hann vann på 526 poäng i normallopp och i blandlopp blev han trea på 329 poäng.
– Jag är nöjd med resultatet i normallopp för det är bara två poäng i från årsbästa, skriver han.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax