DELA

Skrällseger av Davidov i V75

TRAV. Indian Silver och Tequila Zon har fått sällskap. I lördags blev Davidov den tredje åländska travhästen någonsin att vinna ett V75-lopp. Davidov vann överraskande den sista avdelningen i Gävle i lördags.
– Vi hade inte en tanke på att det skulle lyckas, säger ägaren Ulf Eriksson om V75-segern.
I lördags blev Davidov den tredje åländska travhästen att vinna ett lopp i V75. Detta skedde i Gävle i V75:ans sista avdelning. Davidov tillhörde inte någon av förhandsfavoriterna från sin svåra startposition. Och ägaren Ulf Eriksson visste att det skulle bli ett svårt lopp.
– Nu hade vi ett bakspår och det försvårar rejält att nå ledning, säger Eriksson till Nyan.
Davidov trivs nämligen bäst i ledning då han får köra loppet i egen takt. Men trots det svåra utgångsläget lyckades alltså Davidov ta sig först över mållinjen före Coober Pedy med Björn Goop i sulkyn.
– Han tände till rejält, säger Eriksson om Davidovs lopp.

Stenhård häst
Segern i Silverdivisionen gav en prischeck på hela 125.000 svenska kronor och Davidov kvalade därmed in till finalen 2 februari på Solvalla. Torbjörn Jansson var den som satt i sulkyn i lördags. Och han var grymt nöjd med Davidov.
– Han är stenhård den här hästen, både att handskas med och när det gäller att kämpa. Han är hård i munnen och man får dra det man orkar före start, men sedan borrar han ner sig och går bara, säger Jansson till travnet.se.
Favorittippade Grove´s Ben med Thomas Uhrberg slutade fyra.
– Det gick väldigt sakta efter 500 meter och jag tänkte att om vi ska ha någon chans så får jag köra framåt och det blev rätt den här gången. Jag fick lite segerkänsla 250 kvar när jag såg att Uhrberg inte hade så mycket att öka med på sin häst och jag förstod att min häst skulle kämpa hela vägen in i mål, säger Jansson.
Davidovs segerodds var 17,40. Och segertiden över 1.640 meter var 13,8.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax