DELA

Skida och ät soppa för Haiti

SKIDNING. I helgen ordnar Röda korset soppkök vid skidspåren på golfbanan i Kastelholm.
– Det var flera hundra skidåkare här förra helgen och nu hoppas vi att det dyker upp ännu fler, säger Inger Sjölund från Saltviks Röda kors.
Skidspåren på golfbanan i Kastelholm har blivit en riktig succé. Förra helgen besökte runt 500 skidåkare banan och nu hoppas Röda korset att kommande helg blir ännu mer välbesökt.
– Efter katastrofen i Haiti är det väldigt aktuellt med sparbössor och insamlingar. Nu ordnar vi ett soppkök vid skidspåren för att bidra på det sättet, säger Inger Sjölund.
Idén att ordna ett soppkök kläckte Sjölund tillsammans med sin man Bror-Erik som också är ansvarig för att dra upp spåren på golfbanan tillsammans med Per-Erik Lindholm.
– Vi tänkte också uppbära en frivillig spåravgift i helgen. Den som vill får gärna ge en slant för att åka, säger Bror-Erik Sjölund.

På menyn
Korvsoppa, smörgås och kaffe är det som står på menyn i soppköket. Pengarna går oavkortat till Röda korset och soppköket håller öppet från klockan 11.00 och framåt både lördag och söndag.
– Vi får se om det blir fler helger sedan. Det beror på responsen och på om det finns folk som orkar ställa upp, säger Inger Sjölund.
Röda korset och personalen på golfbanan hoppas nu att rekordmånga skidåkare hittar till Kastelholm i helgen, men för att allt ska gå smidigt vill man ändå ge några förhållningsregler.
– Det är viktigt att man håller sig till spåren så att man inte skadar golfbanan. För något år sedan hade någon skidat över en green och ända fram till midsommar syntes spår i gräset, säger banchef Johan Englund och tillägger.
– Greenerna är omgärdade av stolpar så det är lätt att se var de är.
Bror-Erik Sjölund i sin tur påpekar att det är viktigt att inte slänga skräp i naturen.
– Och hundar är inte tillåtna i spåren.
Slutligen säger Sjölund att större grupper gärna får ringa på förhand och berätta när de kommer.
– Då ringer man direkt till Johan, hans telefonnummer finns i katalogen under Ålands golfklubb.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax


Foto: JONAS EDSVIK

jonas.edsvik@nyan.ax