DELA

Skada stoppar åländskt par från Paf Open

BEACHVOLLEY. Det var tänkt att det åländska beachvolleyparet Oskar Söderlund och Verneri Vetriö skulle vara med i kvalet till Paf Open. Men en sen skada på Oskar Söderlund sätter stopp för parets deltagande.
– Alltså, det känns för jävligt, rent ut sagt, säger Söderlund.
På grund av en skada som Oskar Söderlund ådragit sig utanför beachvolley-planen kan han och partnern Verneri Vetriö inte delta i Paf Open. Paret var till att börja med tänkta som ett reservlag i turneringen, men gavs senare en plats i kvalet.
– Alltså, det känns för jävligt, rent ut sagt, säger Söderlund om att han och Vetriö inte kan utnyttja möjligheten.

Gamla rävar
Söderlund och Vetriö har under sommaren rest runt på den finländska beachvolley-touren för att samla rankingpoäng och erfarenhet. Ett resande som har varit både givande och tufft, enligt Söderlund.
– Det har varit roligt men rätt tungt att slå sig fram mot alla gamla rävar. Beachvolley är en sport som handlar rätt mycket om erfarenhet, säger Söderlund som reser tillbaka till USA, där han vanligtvis studerar och spelar volleyboll, om en dryg vecka.
Om Söderlund och Vetriös beachvolley-satsning fortsätter nästa sommar återstår att se.
– Om vi båda är sugna får vi väl prova på och se om vi fortfarande kommer ihåg hur man spelar beachvolley, säger Söderlund.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax