DELA

”Ska bygga på vår vinnarmentalitet”

FOTBOLL. Seger över ett Sirius med allsvenska ambitioner men en klar förlust mot svenska mästarna Tyresö. I helgen testas Åland United mot mer toppmotstånd under en miniturnering i Eerikkilä
– Vi ska bygga vidare på vår vinnarmentalitet och ta initiativet i matcherna, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
Helgens internationella klubblagsturnering i Eerikkilä innehåller förutom Åland United även ligamästaran PK-35, danska silvermedaljörerna Fortuna Hjörring samt svenska ligatrean Linköping. Ett utmärkt test för ett ÅU som går för guld i Damernas liga.
– Det är bra att ställas mot motstånd av högsta klass. Och jag vill att vi ska ta initiativet i matcherna och inte avvakta och låta motståndarna få det. Det är så vi bygger upp en vinnarmentalitet, genom att tro på att vi kan besegra dom bästa redan från start, säger Gary Williams.
Något möte med PK-35 blir det emellertid inte för Åland United.
– Vi spelar mot Linköping på fredag och Fortuna på söndag. Det blir väl tajt att spela tre matcher på tre dagar så upplägget funkar perfekt. Och vi kommer självklart att se PK:s matcher och scouta dom på plats, fortsätter Gary Williams som har haft en del frågetecken för skadade spelare den senaste veckan. Bland annat för mittbacken Sanna Svensson som ådrog sig en knäskada mot Sirius (seger, 4–1) förra helgen.
– Men det var inte så illa som vi först befarat. Vi får se om hon kan vara med. Annars väntar jag mig att en sån som Pille Raadik kan lämna sin ytterbacksposition och spela mittback bredvid Frida Thilén. Raadik spelade där i fjol, så jag är säker på att hon fixar det. Ska man hitta nåt positivt med att spelare faller bort är det att karaktären hos lagkamraterna testas när dom får spela i nya roller.
Nyförvärvet Cynthia Uwak, som anslöt till truppen för ett par dagar sedan, åker med till Eerikkilä även om hennes speltid lär bli begränsad.
– Det är möjligt att hon får känna på tempot i några minuter, men vi måste matcha henne försiktigt när hon just har kommit hit, säger Gary Williams.

Oskar Magnusson