DELA

Sjöroos femma i topptävling

BOWLING. Den åländske bowlaren Joakim Sjöroos tog en mycket meriterande femteplats i en deltävling på Helsingforsrankingen i helgen. Flera av Finlands bästa bowlare ställde upp i tävlingen.
– Den här placeringen var nog över allt förväntan, säger Sjöroos.
Tävlingen Vankkurit Liekeissä, som ingår i Helsingforsrankingen, avgjordes i helgen. Ålänningen Joakim Sjöroos ställde upp och slutade på en mycket fin femteplats i ett starkt startfält.
Tävlingen avgjordes först genom en grundomgång över sex serier, där slutade Sjöroos på en elfte plats med 1.437 poäng. Femton bowlare gick vidare till den första finalrundan.
– Jag var nöjd med att komma bland de femton första och hade inte några förhoppningar om att slå mig in bland de sex som fick spela den slutliga finalen, säger Sjöroos.
Men visst blev det en finalplats, Sjöroos klättrade från elfte till andra plats efter ytterligare fem serier och var med och tampades om slutsegern. Där tappade Sjöroos något och blev till slut femma.
– Jag är jättenöjd med min egen prestation, jag hamnade långt över mitt eget snitt.
För prestationen fick Sjöroos 150 euro i prispengar och han spelade även hem ett annat pris.
– Alla som hade rest över 100 kilometer för att delta i tävlingen spelade om ett pris i grundomgången, det tog jag hem och får en gratis hyrbil under en helg.
Konkurrensen i tävlingen var det inget fel på, flera finländska toppbowlare deltog.
– Bland annat var Pasi Uotila med som är en av Finlands bästa bowlare, även Magnus Lönnroth och Ville Kela deltog, båda är kända namn inom den finländska bowlingen.
Sjöroos har nu fått blodad tand och nästa tävling är redan inbokad.
– Jag har min fru i Helsingfors och det var hon som anmälde mig till den här tävlingen, om två veckor åker jag tillbaka för att tävla igen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax