Sjölund tvåmålsskytt i segermatch

FOTBOLL. Fjolårets silvermedaljörer i damligan kunde inte stå emot ett influget Åland United. Åländskorna reste hem med full pott efter en välförtjänt 3–1-seger.

Åland United förkortade en lång resa till Österbotten genom att chartra ett plan och anlända utvilade till Jakobstad för att möta fjolårets silvermedaljörer FC United.
Och visst lönade det sig. Redan efter fyra minuter satte Annica Sjölund ledningsmålet för åländskorna på pass av Elisabet Landolf. Blott fyra minuter senare ökades siffrorna på när Mathilda Mörn assisterade Sarah Engblom till 2–0. 3–0 kom i 56:e minuten, även denna gång från Sjölunds som frispelades från halva plan och kunde lobba in bollen på långt håll.

Aldrig hotad
Hemmalagets stjärna Rita Chikwelu jämnade ut förlustsiffrorna något när hon satte reduceringen i 78: minuten.
– ÅU:s seger var dock aldrig hotad. Tvärtom ansåg tränare Robert Dahlin att Åland United gjorde sin bästa match för säsongen hittills, rapporterar klubben på sin hemsida.
I Veikkausbörsen belönades två av åländskorna genom tvåmålsskytten Annica Sjölund som fick tre stjärnor samt backen Eveliina Kohvakka som fick en.
Åland United ligger nu trea i damligan med 13 poäng efter sex matcher. Leder gör HJK på 16 poäng följt av FC Honka på på 15 poäng.
Även nästa helg väntar en bortamatch för åländskorna, då mot KMF-Kuopio.