Sjölund tremålsskytt mot Armenien

FOTBOLL. Annica Sjölund gjorde tre mål i kväll när Finlands damer besegrade Armenien med 7–0 (5-0) i VM-kvalmatchen hemma i Helsingfors.
Finland leder nu gruppen före Italien, men med en match mer spelad.
(Arkivbilden är från en annan match)
Finland vann i kväll en överlägsen seger mot Armenien hemma på Finnairstadion. I en match där Annica Sjölund stod för tre mål, Laura Österberg Kalmari för tre och Anna-Kaisa Rantanen för ett.
Och målkalaset började redan i den andra minuten när Finland tog ledningen genom Laura Österberg Kalmari och med 19 spelade minuter ökade Annica Sjölund på ledningen till 2–0. En kvart senare var det Österberg Kalmaris tur igen att näta och bara några minuter därefter gjorde Sjölund 4–0 och strax innan halvtidsvilan gjorde Anna-Kaisa Rantanen halvleken sista mål fram till 5–0.
Sedan dröjde det till den 77 matchminuten innan mål nummer sex kom genom Österberg Kalmari och i den 83:e minuten fastställde Sjölund slutresultatet 7–0.

Leder gruppen
Efter de klara siffrorna i returmötet mot Armenien, det borta i september vann finländskorna med 4–0, har Finland inlett VM-kvalet med fyra raka segrar. De leder gruppen före Italien som har en match mindre spelad. De i sin tur möter Armenien hemma på onsdag.
Lördagens match var den sista för förbundskaptenen Michael Käld som lämnar sin post vid årsskiftet.
Finlands nästa VM-kvalmatch spelas borta mot Italien den 31 mars.