Sjölund sänkte sitt gamla United

FOTBOLL. Det såg länge ut som damligans båda United skulle dela på poängen. Men i de sista skälvande minuterna tog en bortaspelare med handen i straffområdet.
Annica Sjölund slog straffen och därmed sina forna lagkamrater. Straffen var mycket tveksam. Bollen tog på en United-arm som både var stilla och nära kroppen. Domaren Johanna Ruohola satte dock pipan i munnen och gav Åland United chansen till tre poäng.
Måltjuven Annica Sjölund dundrade in kulan i Minna Meriluotos vänstra hörn och hemmalaget höll undan till seger.
– Det här var riktigt skönt, segern var precis vad vi behövde, säger matchens kämpe Ing-Marie ”Mimmi” Holmberg efter matchen.
Första halvlek var fattig på händelser och tempoväxlingar. Förutom ett halvfarligt långskott från bortalaget som Åsa Fors avvärjde hände inget de första 25 minuterna av matchen. Som en blixt från klar himmel satte Annica Sjölund sedan fart från egen planhalva. Efter en löpning på 40 meter längs högerkanten sköt hon säkert in 1–0 i sitt högra hörn från nära håll.
Sjölund hade efter en knapp timmes spel bud på 2–0 när Mathilda Mörn hittade hennes panna på en hörna. Nicken avvärjdes på mållinjen. Åland United hade sedan initiativet, men istället kvitterade FC United efter tafatt försvarsspel med en kvart kvar att spela. Sedan kom straffen som räddade hemmalaget.
– Vi har fått en törn av att vi började serien så bra och nu spelar så dåligt. Det känns lite darrigt ännu men klart bättre. Vi har fått oss en knäpp på näsan, analyserar ”Mimmi” Holmberg som nu med största säkerhet får spela i övre slutserien i höst.