DELA

Sjölund och Engman med i finskt genrep

FOTBOLL. Annica Sjölund och Adelina Engman finns med i Finlands 25-mannatrupp till landskampen mot Schweiz.
Den sista inför EM.
– Spelarna som kommit med på det här lägret är troligtvis desamma som spelar turneringen, säger förbundskaptenen Andreé Jeglertz.
Varken Annica Sjölund, som nyligen kommit tillbaka i spel i damallsvenska Jitex efter en allvarlig knäskada, eller Åland Uniteds Adelina Engman, som störs av en fotskada, fanns med när Finland föll med 3–0 borta mot Frankrike i helgen (en match där ÅU:s Jaana Lyytikäinen och Tiina Saario spelade varsin halvlek).
Men när landslaget genrepar inför sommarens EM i Sverige mot Schweiz den 19 juni är både Sjölund och Engman uttagna i 25-mannatruppen som även Lyytikäinen och Saario är en del av.
– Vi har valt en grupp med en bra blandning av erfarna och unga spelare. Dom har utvecklats bra under våren och har vad som krävs för internationella matcher. Med stor sannolikhet blir dom som kallas till den här matchen också uttagna till EM, säger förbundskaptenen Andreé Jeglertz till Bollförbundets hemsida.
Med viss reservation, ska kanske tilläggas.
25-mannatruppen ska bli 23 spelare stor lagom till EM och efter Schweizmatchen och efterföljande läger släpps den slutgiltiga truppen den 28 juni. EM inleds för Finlands del den 10 juli mot Italien på Örjans Vall i Halmstad.


Oskar Magnusson