DELA

Sjölund kan byta United mot United

FOTBOLL. Åland Uniteds Annica Sjölund kan vara på väg till Sverige. Det bekräftar sportchefen för Eskilstuna United för Nyan. Klubben avvaktar för närvarande ett beslut från Sjölund.
Den hårdsatsande svenska division I-klubben Eskilstuna United rycker i Annica Sjölund. De ser henne som den perfekta värvningen för att nå Allsvenskan före 2009.
Det var också därför som Sjölund var i Eskilstuna över helgen för att bekanta sig både med klubben och staden. Just nu funderar hon över erbjudandet från Eskilstuna. Mer än så vet inte klubbens sportchef Johan Bennäs när han får frågan om hur förhandlingarna går.
– Det vet jag inte riktigt. Hon har inte bestämt sig än.
Men från Eskilstunas sida har de bestämt sig för Sjölund.
– Vi är väl komna så långt att om hon vill spela för oss, vill vi att hon ska spela för oss, säger Bennäs.
Bennäs berättar för Nyan att de fick en väldigt bra bild av Sjölund när hon var på besök. Både på och utanför plan. Men de vill inte tjata på henne och avvaktar därför ett par dagar så hon får tid på sig att tänka över beslutet.
– Hon måste få fundera i lugn och ro. Det är ett stort beslut att flytta, säger Bennäs.

Kan erbjuda mer
Eskilstuna kontakta Åland United när det återstod ett par matcher av Damligan och fick då som svar att de skulle vänta till efter säsongen. Och så gjorde de också.
Nu är de beredda att satsa mot Allsvenskan med Sjölund och ytterligare nya spelare. Bennäs säger att de kan erbjuda både arbete och lägenhet. Samt mer träning och jämnare matcher.
Bennäs säger även att Åland United varit intresserade av spelare från Eskilstuna men att de tackat nej vid förfrågan. Eftersom varken Eskilstuna United eller Nya Åland under torsdagen fick tag i Annica Sjölund ringde Nyan upp Åland Uniteds ordförande Jan-Ove Fellman.
Annica Sjölund är på väg till Eskilstuna. Kommentar!
– Det känner jag inte till.
Hon var där över helgen och provspelade.
– Det är väl tillåtet.
Du är i Sverige för tillfället. Har det hänt något speciellt?
– Nej, vet jag väl inte…
På spelarfronten alltså?
– Nej, vet jag väl inte…
Det verkar inte vara lönt att jag ställer fler frågor?
– Nej…

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax