DELA

Seniorer gör upp i Islandia

ISHOCKEY. I helgen ordnas veteranhockeyturneringen Seniors Winter Game i Islandia. 13 lag deltar och Mariehamn Seniors försvarar de åländska färgerna.
Helgens turnering är uppdelad i två klasser. Nio lag spelar i klassen 40 år och fyra lag i klassen 50 år. Mariehamn Seniors spelar i 40 årsklassen och där möter de först Piteå VIP och Kringelstaden. Vinnaren av de tre går vidare till en finalgrupp, tvåan går till en mellangrupp och trean till en jumbogrupp, vartefter det spelas inbördes möten i de respektive grupperna.
– Varje match måste avgöras och råder det ett oavgjort resultat vid full tid, följer straffslag i par. Placeringen avgörs genom i tur och ordning: poäng, målskillnad och inbördes möte, informerar Mariehamn Seniors Henning Karlsson i ett pressmeddelande.
För att turneringen ska löpa så smidigt som möjligt är varje match 30 minuter, fördelad på två 15 minuter långa perioder.

Strafftävling
Förutom de vanliga matcherna ordnas under helgen även en extra straffläggningstävling där varje spelare får lägga fem straffar mot en poängvägg utanför Islandia. En traditionsenlig lagledarträff för att diskutera aktuella ämnen inom veteranishockeyn kommer också att ordnas.
– Vi avser att bland annat diskutera veteranishockey för öar, berättar Henning Karlsson.
Hockeyturneringen börjar i kväll och avslutas på söndag.
– Prisutdelningen sker på söndag med början från klockan 11.50 då resultaten är klara i respektive grupp, skriver Karlsson.
Mariehamns Seniors spelar sin första match mot Kringelstan på fredag kväll klockan 23.00. På lördagen möter de Piteå klockan 12.00. Slutspelet inleds under lördagseftermiddagen och beroende på hur Mariehamn har klarat sig i sina första två matcher kommer de då antingen att spela under lördagskvällen eller på söndagen.

MALIN LUNDBERG