DELA

Scramble lockade rekordmånga golfare

Den största tävlingen i Ålands golfklubbs historia spelades i lördags på Slottsbanan i Kastelholm.
196 spelare i 49 fyramannalag ställde upp i Ålands Turist & Konferens scramble.
Just den här tävlingen har länge varit den populäraste bland Ålands golfklubbs tävlingar och i år slog den alltså deltagarrekord.
– Hela Slottsbanan var avstängd för tävlingen som spelades med kanonstart. Det innebär att lagen startar samtidigt på något av banans 18 hål – ett lag på hål 1, ett lag på hål 2 och så vidare – och alla lag utom det som får starta på första hålet spelar alltså hålen i en annan ordning än man annars gör. Eftersom så många lag var anmälda hölls två kanonstarter, en på morgonen och en på eftermiddagen, berättar Ålands golfklubbs Helena Forsgård i ett pressmeddelande.

Allt är möjligt vann
Årets vinnare blev laget Allt är möjligt med Martin Forsgård (hcp 2,3), Joakim Hohenthal (hcp 27), Rolf Holm (hcp 15,8) och Sigge Larch (hcp 18,4). De hade tillsammans 63,5 i hcp och spelade banan på 63 slag, åtta under par, och vann med två slag till godo på Snobbar som jobbar med Jesper Eliasson, Torbjörn Eliasson, Ludvig Vinberg och Tomas Storgård.
Flera lag slutade på 66 slag men då avgjorde spelet på de nio sista hålen till laget Välkommen till Göteborgs fördel. I det laget spelade Lukas Eriksson, Filip Byfält, Anton Nilsson och Jonatan Söderström.
Läs mer i tisdagens Nya Åland!