Se Dever Orgills segermål mot Lahtis

FC Lahti 0 – 1 IFK Mariehamn

IFK Mariehamn har spelat två oavgjorda matcher i Veikkausliiga i år och trots att IFKlyckades skapa flera bra chanser i första halvlek stod det alltjämt 0-0 och det kändes som om övertaget borde ha resulterat i en ledning. FC Lahti hade en tydlig plan: att försvara sig lågt och inte ge bort ytor bakom sin egen backlinje. Dever Orgill och Diego Assis samspelade bra och lyckades tillsammans skapa några vassa chanser, men målen uteblev i första halvlek.
– Vi hade flera klara målchanser i första halvlek som vi inte gjorde mål på men i halvtid pratade vi om att vara tålmodiga och inte låta oss bli frustrerade, säger assisterande tränare Peter Lundberg.

Lagerblom skadad efter 30

Före detta IFK-spelaren Pekka Lagerblom säsongsdebuterade i FC Lahti men efter ungefär en halvtimme satte han sig plötsligt ner på planen och lika snabbt tackade han domaren och bytte. Lagerblom har de senaste säsongerna varit mycket skadedrabbad och 32-åringens otur med skador verkar fortsätta.
– Det var kul att se honom igen, han är en duktig fotbollsspelare men tyvärr höll inte hans häl, säger Lundberg.
Andra halvleks inledning såg det ut som en typisk 0-0-match där IFK kändes mer benägna att trycka på medan Lahtis verkade vara ganska nöjda med resultatet. Men sedan förvaltade Bobbie Friberg Da Cruz en djupledsboll på bästa sätt genom att ta sig förbi sin försvarare, målvakten Moisander störtade mot Da Cruz som hittade Dever Orgill med en passning snett in mot mål. Orgill fick bollen bakom sig men lyckades klacka in den till 0-1 för IFK Mariehamn.