DELA
Foto: Stefan Öhberg

Ruotsalainen tror på ÅU:s chanser i premiären

FOTBOLL. Maiju Ruotsalainen står redo att tävlingsdebutera som huvudtränare för Åland United.
I ligapremiären mot FC Honka ser hon sitt lag som favoriter.
– Andra kanske inte gör det men jag tror på våra chanser, säger hon.

I lördags vann Maiju Ruotsalainen sin första match i rollen som huvudtränare för Åland United. Trots en resultatmässigt medioker försäsong säger den tidigare landslagsspelaren sig vara nöjd med lagets försäsong.
– Jag tycker att vi utvecklats hela tiden och att vi presterat bättre och bättre för varje match, säger Maiju Ruotsalainen och fortsätter:
– Vi lade upp försäsongen som så att vi fokuserade på en sak i taget. Jag tror att det är rätt väg att gå.

Hur menar du?

– Ja, alltså att man inte fokuserar på alla moment på en och samma gång. Istället har vi inledningsvis fokuserat på anfallsspel och avslutningsvis på försvarsspel. När vi spelade våra första träningsmatcher hade vi knappt pratat försvarsspel ännu.
I morgon, lördag, spelar Åland United sin första ligamatch för säsongen. Det borta mot fjolårets bronsmedaljör FC Honka i en match som börjar 13.00 och spelas i Esport Arena.

Vill styra spelet

Maiju Ruotsalainen vill inte avslöja vare sig startelva eller formation men menar ändå att ÅU i år kommer att spela med högt tempo och mycket bollinnehav.
– Det är tanken. Vi har tränat väldigt mycket på anfallsspel och på att bestämma tempo i matcherna. Vi vill styra spelet, så länge vi klarar av det.
– Men vi kommer också att möta andra lag som vill göra detsamma och då blir det intressant att se hur matcherna utvecklar sig.

Läs mera om detta och ta också del av lagkapten Pille Raadiks tankar i fredagens Nya Åland.