DELA

Roligt och prestigefyllt när bangolfare gör upp

BANGOLF. Det knyts en näve här och var när bollen rullar i koppen på första försöket. Men i övrigt är det med behärskade miner minigolfarna i Käringsund gör upp i Ålandsspelen.
– Det ger lite avkoppling att avsluta säsongen på Åland, säger Bertel Svahn från Vasa.
Österbottens Idrottsdistrikts Bangolfsektion arrangerar i år Ålandsspelen för tionde gången i Käringsund, Eckerö.
– Det är Finlands största tävling utanför Finlands bangolfförbund, säger Bertel Svahn, ordförande i ÖIB.
I år finns cirka 70 deltagare med, varav 48 är från fastlandet, nio från Åland och resten från Sverige. Svahn menar att tävlingen är en perfekt avslutning på säsongen.
– Vi har grillkväll, åker in till Mariehamn och har en egen dragspelare med på avslutningsbanketten. Och så bastar vi och hinner med kallbad i det åländska havet, säger han med ett leende.

Tror på Åland
Men det är inte bara tjo och tjim, damerna och herrarna på banorna gör samtidigt upp om titeln och totalt drygt 2.200 euro i prispengar fördelat bland de bästa spelarna.
– Mest är man ju med för att det är roligt, förstås.
Under gårdagen gick samtliga deltagare tre rundor runt 18-hålsbanan vilket i dag följs upp med en sista kvalificeringsrunda på morgonen innan slutspelen tar vid.
– Jag tror på ålänningen Kjell Sandberg i år, säger Svahn.
Och han borde veta vad han pratar om efter fem år som tävlingsledare och ytterligare år som vanlig deltagare. Ålandsspelen avslutas i eftermiddag.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax