DELA

Roald bäste ålänning när Ålandseliten kördes

TRAV. Roald Eriksson tog hem två V5-lopp på Ålandstravet i fredags. Dessutom var han bäste åländske kusk i huvudloppet Ålandseliten.
– Det gick riktigt bra, det var roligt, säger han efteråt.
Erikssons första seger för kvällen kom i V5-2 med svenska hästen Pajero Zoot. Hästen skulle egentligen köras av Jens Ekstam men när han fick förhinder fick Eriksson ta över tömmarna.
– Vi hamnade i raden någonstans, hästen kändes bra hela tiden och sedan var det någon som galopperade så vi kom fram i rygg på ledaren, och i sista svängen var det bara att köra på, beskriver Eriksson loppet.
Att Pajero Zoot skulle vinna loppet var en riktig högoddsare, 7,05 för att vara exakt.
– Men ägaren sa att den var bättre än raden, att den var bättre än sina resultat.

Avslutade bra
I V5-3 körde Eriksson Bang in line, en häst som han själv tränar, till säker seger. Ekipaget lade sig direkt i rygg på ledaren och stannade där till sista kurvan då en lucka öppnade sig och de kunde gå upp jämsides och förbi.
Eriksson deltog också i V5:ans sista avdelning där han körde hästen Tapinella till en tredjeplats. Vann loppet gjorde Matti Nisonen och hästen Freeman på vinnartiden 1.13, 0
– Tapinella avslutade bra men segraren var i en klass för sig, konstaterar Eriksson.

Häng på Sjöström
I och med fredagens segrar ligger Eriksson fortsättningsvis tvåa i årets kuskliga, en seger fattigare än ledaren Claes Sjöström.
Och med två trav kvar finns det fortfarande chans att gå om?
– Det blir nog inte så lätt! Claes kör så mycket mer hästar än oss så jag räknar nog inte med det, då måste jag ha tur och få köra bra hästar, säger Eriksson.
Utanför V5:an blev det ytterligare en åländsk seger. I lopp två körde Barbro Carlsson hästen Filur till seger.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax


Foto: ERKKI SANTAMALA

erkki.santamala@nyan.ax