DELA

Resultat i världsklass av Elin Liewendahl

SKYTTE. Elin Liewendahl bjöd på ett riktigt toppresultat när cup 5 i liggande skytte avgjordes vid Bredmo i tisdags.
– Jo, jag är nöjd. Det känns riktigt bra, säger Liewendahl efter att ha prickat in 596 av 600 möjliga poäng, endast två poäng sämre än det gällande världsrekordet.
Elin Liewendahl tog en överlägsen seger i klass A när cup 5 i liggande skytte avgjordes vid Bredmo i tisdags. Det var dock inte segern i sig utan Liewendahls resultat som väckte mest uppmärksamhet. Hennes 596 poäng efter 60 skott på distansen 50 meter är endast två poäng sämre än det gällande världsrekordet för juniorer.
– Jo, jag är nöjd. Det känns riktigt bra, säger Liewendahl själv om resultatet.
Tidigare har Liewendahl som bäst skjutit dryga 580 poäng. En förklaring till tisdagens 596 poäng kan hon inte ens själv ge.
– Jag har ingen aning, men förhållandena var jättebra.


Räknar inte
Under själva tävlingen var Liewendahl medveten om att hon hade ett bra resultat på gång men den slutliga poängen överraskade även henne.
– Jag tyckte att det gick bra, men så här bra trodde jag inte, säger hon om resultatet som även överträffade hennes förväntningar med råge.
Om någon innan tävlingen skulle ha sagt att du skulle skjuta 596 poäng, vad hade du sagt då?
– Det skulle jag inte ha trott på.
Ett bra resultat kan givetvis lägga tunga förväntningar på en idrottares axlar men Liewendahl har siktet inställt på ännu högre poäng.
– Jag ska försöka göra om det. Och göra det ännu bättre, säger hon om sina framtida mål.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax