DELA

Premiär – kamp mot klockan

FOTBOLL. Förra veckans nyvunna optimism fick sig ett slag i magen av gårdagens snöfall.
Nu går planskötarna på WHA en kamp mot klockan för att få planen spelduglig till IFK Mariehamns hemmapremiär den 21 april.
– Får vi inte värme den närmaste tiden blir det tufft, säger arbetsledaren Jonny Sederström.
Den nyckfylla våren 2013 fortsätter att spela oss spratt. Gårdagens snöfall var en örfil på alla som törstar efter sol och värme – och ett än tyngre slag mot planskötarna som försöker få WHA i speldugligt skick till IFK Mariehamns hemmapremiär i Tipsligan mot JJK den 21 april.
– Vi hade planerat för att lägga på ytterligare en fiberduk på den som redan ligger på planen, och i stället så kommer snön. Det är för jäkla jobbigt och tråkigt att det ska vara så. Normalt sett brukar vi ta bort fiberdukarna, gödsla och klippa planen innan premiären, men det kommer vi inte att hinna med nu, säger Jonny Sederström som är arbetsledare på Idrottsparken i Mariehamn.
Det kalla vädret gör att tjälen fortfarande håller WHA i ett hårtgrepp.
– Och den måste ur marken för att man ska kunna spela premiären här. Som det är nu är planen alldeles för hård och man får ingen studs på bollen och skaderisken blir större, säger Jonny Sederström som ändå är hoppfull om att kunna få till en spelduglig plan om bara värmen kommer.
– Vad jag sett ska det bli varmare från och med onsdag och håller det sen i sig så kommer vi att greja att få till en plan i speldugligt skick till nästa helg. Men skulle kylan hålla i sig resten av veckan blir det väldigt svårt.
– Att ploga av planen är heller inget alternativ i dagsläget. Jag är rädd för att det gör större skada än nytta och att man förstör gräset i stället.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax