DELA

PK-35 bjöd in ÅU till guldstrid

FOTBOLL. Efter att PK-35 förlorade onsdagens match mot HJK skiljer det nu bara två poäng mellan serieledarna och Åland United. Inför de sista sex omgångarna är guldstriden i allra högsta grad levande.
– PK-35 kommer att tappa fler poäng. Vinner vi mot HJK på lördag tror jag vi kommer räknas som favoriter, säger ÅU-tränaren Steve Beeks.

Torsdagsmorgon och Åland United har avverkat ytterligare en morgonträning på Vikingavallen. Efter onsdagens resultat i Damernas liga där PK-35 förlorade mot HJK med 0–2 skiljer det nu bara två poäng mellan ettan och tvåan i serien, och för första gången på mycket länge har lagen lika många matcher spelade.
Det är en avslappnad stämning men det märks att varenda en av dem har full koll på att PK-35 tappade poäng kvällen före och att Åland United har ett ypperligt slagläge. Två poäng bakom och en målskillnad som är överlägsen PK-35:s. Vilket i slutändan kan ses som en extra poäng i guldkampen.
– Va? Spelade PK-35, hur gick det?
Tränaren Steve Beeks försöker skämta men har naturligtvis stenkoll.
– Vi är så klart mycket nöjda med att HJK slog PK-35. För två månader sedan var jag övertygad om att PK-35 skulle tappa åtta poäng, vilket de också har gjort men vi har ju också tappat poäng. Men de kommer att tappa ytterligare poäng.

Ta chansen

Men nu är det upp till Åland United att leverera, förutom att serieledarna ska tappa poäng måste åländskorna vinna sina matcher.
– Mycket beror ju på vad vi gör på lördag mot HJK. Vi måste ta chanserna när de kommer, säsongen går mot sitt slut och chanserna blir bara färre och färre, säger Beeks.

Läs mer inför Åland Uniteds toppmöte mot HJK i fredagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax