DELA

Pauline och Peter klubbmästare

TENNIS. Pauline Nordlund och Peter Forsström tog hem segern i damernas respektive herrarnas singelklasser när Mariehamn Lawn-tennis Klubbs klubbmästerskap avgjordes i helgen.
Förutom turneringssegern spelades det även en match om en plats i sommarens öspel.
Redan i inledningen av damernas singelspel avgjordes en av de mer intressanta matcherna i årets upplaga av Mariehamn Lawn-tennis Klubbs klubbmästerskap. Mötet mellan Josefine Nordlund och Lisa Lundberg handlade nämligen om både avancemang i turneringen och en plats i sommarens öspel.
Matchen blev en rafflande historia som Nordlund först efter knappa två timmars spel kunde ta hem med setsiffrorna 6–4, 7–5.
– Det var nervöst. Lisa är en spelare som jag länge sett upp till och fortfarande ser upp till. Jag har lärt mig mycket av henne. Det var mentalt svårt att spela, säger Nordlund efter matchen.

Öspel nästa
Framförallt var det den hägrande platsen i öspelen som gjorde matchen speciell.
– Det gjorde det extra nervöst. Att det var ”make it or brake it”, säger Nordlund som ändå var den som bäst lyckades behärska sina nerver.
– Jag tror att hon var mer nervös än jag. Det handlade till slut om att hålla nerverna i styr och få in bollarna på banan, säger Nordlund som ännu inte har satt upp någon målsättning inför öspelen.
– Det blir nog bara att göra sitt bästa, helt enkelt, säger Nordlund vars seger också innebar en plats i damernas singelfinal.
Den matchen förlorade dock Josefine Nordlund med 2–6, 0–6 mot Pauline Nordlund.

Forsström mästare
Även i herrarnas final blev det ett syskonmöte när Peter Forsström ställdes mot Niclas Forsström. I den striden var Peter Forsström den starkare och vann med setsiffrorna 7–5, 6–4.
– Det var väl kul att slå brorsan, säger Peter Forsström som inte hade väntat sig att möta sin äldre bror i finalen.
– Nej, det hade jag nog inte. Samtidigt visste jag att det fanns en chans eftersom han har varit såpass duktig, säger Peter Forsström som i egenskap av chefstränare i MLK är nöjd med helgens turnering.
Framförallt gläder han sig åt de allra yngsta spelarnas framfart.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax

Foto: Erkki Santamala

erkki.santamala@nyan.ax