DELA

Paul & Berit är Ålands bästa veteranbowlare

BOWLING. Paul Mattsson och Berit Hansson tog hem titlarna vid ÅM i bowling för veteraner som avgjordes i Idrottsgården under söndagen.
Det var två finaler som bjöd på viss spänning och en del nerver.
I dag gjorde 16 bowlare upp om ÅM i bowling för veteraner. Det var tio herrar och sex damer som under förra helgen tog sig vidare till finalen via kval.
En av de herrarna som förbättrade sitt spel allt eftersom söndagen gick, genom de fyra första serierna via semifinalserien till finalen, var Paul Mattsson, MPF. För även om han och den andra finalisten Sven Björkqvist, MPF, höll jämna steg i den första finalserien drog Mattsson i väg i den andra och kunde till slut säkra titeln på 412 mot 376 poäng.
– Jag fick kämpa på lite där i finalen men det gick ändå riktigt bra. Jag har ju å andra sidan hållit på med bowling sedan 1980, säger Mattsson med glimten i ögat.
Det var för övrigt Mattssons första veterantitel.
På tredje plats bland herrarna kom Eugen Johansson, MPF, följt av Hilding Mattsson, IFK MARIEHAMN.


Mycket nerver
Även i damfinalen var det jämnt en bra bit in i den andra serien. Men trots att nerverna spökade något för Berit Hansson, MPF, lyckades hon dra i från Viola Engblom, MPF, och vann till slut med siffrorna 359 poäng mot Engbloms 315 poäng.
– Det var lite nervöst där ett tag när jag bommade flera rutor i följd. Även om det har gått riktigt bra de fyra senaste veckorna så har jag faktiskt inte bowlat så bra under hösten, så visst blev man lite orolig, säger 72-åriga Hansson som alltså trots det tog hem sin första veterantitel. En titel att sälla till den vanliga ÅM-titeln hon har sedan tidigare.
– Även om vinna kanske inte är det viktigaste så är det klart att det är roligt, tillägger hon.
På bronsplats bland damerna kom Eva Mattsson, MPF, och på fjärde plats slutade Junis Flöjt.

maria.nykvist@nyan.ax