DELA

Passproblem sinkar ÅU:s sydkoreanska testspelare

FOTBOLL. De tre sydkoreanskor som skulle provspela för Åland United den här veckan anlände inte med flyget till Helsingfors i lördags som bestämt.
– Vi har meddelat agenten att vi vill ha hit dem senast på fredag och vi hoppas att de ska kunna delta i Damälvan, säger ÅU:s assisterande tränare Mikael Virta.
De syrkoreanska spelarna Lim Jihye, Kim Hyon Juu och Kwon Ye Un skulle ha gjort sin första provträning för Åland United i Eckeröhallen i kväll. Så blir det inte. När ÅU skulle hämta upp anfallaren, mittfältaren och målvakten på Helsingfors flygplats i lördags var spelarna inte med planet.
– Vi hade inte riktigt fått information om att de inte skulle komma så vi hade en kille som väntade på dem där. När de inte kom fick vi veta att de inte hade åkt på grund av att en av dem hade problem med sitt pass, berättar Virta.
Tillsammans med ÅU:s huvudtränare Steve Beeks och ordförande Kjell Manselin beslöt Virta att meddela spelarnas agent att man ändå vill att spelarna ska komma.
– Vi vill att de ska vara här senast på fredag och han har sagt att han ska höra av sig när han beställt biljetter.
Räcker det för er att se dem i Damälvan eller vill ni i så fall att de stannar längre?
– Vi vill i så fall att de stannar lite längre.

”Livet leker inte”
Till dagens träning ska i alla fall två testspelare, Karolin Pettersson och Sanna Ylianttila ansluta. Under dagen hoppas Virta också att det ska bli klart med fler testspelare.
– Jag skulle gärna se att jag kunde bekräfta några namn redan i dag (läs: i går) men det kan jag inte. Livet leker inte just nu om vi säger som så. Men vi kör på nu, Damälvan är en hållpunkt och efter den får vi se hur många kontrakterade spelare vi har.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax