DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>DRÖM När Kevin Danielssons pappa Jan dog såg det ut att bli slutet för deras gemensamma dragracingdröm. Men med hjälp av släkt och vänner slutförde Kevin uppdraget, och hann med att köra en testrepa med Camaron innan säsongen var över.

”Pappas död fick inte bli slutet”

DRAGRACING. När hans värld rasat samman gick han fram till sin döde far, tog hans hand och gav honom ett löfte.

Det här är berättelsen om hur Kevin Danielsson reste sig från den totala tragedin och förverkligade sin familjs racingdröm.

– Jag fick ett telefonsamtal från mamma som sa åt mig att komma hem eftersom det hade ”hänt en grej”. Först tänkte jag att det hade något att göra med min lillebror (Casper), han hade varit lite krasslig på slutet. Jag släppte allt jag höll på med på jobbet och sprang hem, säger Kevin Danielsson.

– Jag genade genom skogen och när jag började närma mig såg jag ambulansen stå på infarten. Min puls gick på högvarv, och så såg jag mamma stå tårögd på trappan. När jag kom fram till henne kramade hon om mig och sa att pappa hade dött. Jag kunde inte tro mina öron.

Kevins pappa Jan ”Buddha” Danielsson hade hittats död i hemmet av frun Eva. Tankarna for genom Kevins huvud. Det ogreppbara hade hänt, och det var omöjligt att ta in.

– Jag har aldrig sett min bror gråta så mycket. Det var den värsta dagen i mitt liv. Allting slog emot en. Föreställ dig att allt du har jobbat för, all din planering, helt plötsligt rasar samman på bråkdelen av en sekund.

Inne i garaget blickar Kevin Danielsson på det som all den där planeringen gick ut på.

En blankpolerad röd Chevrolet Camaro minner ständigt om hans bortgångne far.

Läs mer i torsdagens Nyan