DELA

Pallokissat-målvakt ersätter Ahlström

FOTBOLL. Målvakten Marjukka Mikkonen ersätter inlånade Ellen Ahlström då lånetiden går ut sista juli.

Mikkonen kommer närmast från Pallokissats B-lag i division två.
Åland Uniteds förstamålvakt Khym Ramsay drog på sig en ryggskada tidigare i år vilket resulterade i att hon missar hela säsongen. Då lånades åländska Ellen Ahlström in som ersättare för juni och juli. Ahlström, som spelat för ÅU tidigare, spelar till vardags i Helsingforslaget Malmin Palloseura (MPS) i division ett.

Eftersom lånet av Ahlström löper ut den sista juli kommer Marjukka Mikkonen in som ny ersättare de sista tre månaderna av Damernas liga. Mikkonen har tidigare spelat i damligalaget Pallokissat i Kuopio.

– Marjukka har ett mångårigt förflutet i Damernas liga både för KMF och Pallokissat och har sammanlagt spelat 140 matcher på högsta nivå, skriver Åland United på sin hemsida.

I vintras drabbades Mikkonen av en långvarig sjukdom vilket resulterade i få träningstimmar och lite spel i Pallokissats A-lag. Mikkonen har i stället spelat sig i form i klubbens B-lag i division två.

– Nu då hon är tillbaka i ligaform går det väldigt mycket i både hennes och Åland Uniteds intresse med en höst här på Åland, står det på ÅU:s hemsida.

Ahlström gör sin sista match mellan ÅU-stolparna inkommande söndag på bortaplan mot Nice Futis. Mikkonen är spelklar till följande hemmamatch mot PK-35 den 6 augusti.