Åland United vidare i cupen

FOTBOLL. Åland United är klart för kvartsfinal i Finlands cup. Det efter söndagens hemmaseger mot PK-35 Helsingfors.
– Prestationen var inte den bästa men vi är vidare i alla fall och det är det viktigaste, säger 1-0-målskytten Sara Nordin.

Trots att Åland United tog ledningen redan efter fyra minuter var det gästande PK-35 Helsingfors som öppnade bäst.
Division 1-laget pressade högt och över hela planen, något som ställde fjolårets ligatrea.
– Vi var inte alls med i matchen på samma sätt som PK-35 i början. De var mycket hungrigare, konstaterar ÅU-mittfältaren Sara Nordin.
Sin press till trots hade PK-35 Helsingfors ändå svårt att komma till något i anfallsväg. Istället kunde Åland United avgöra matchen i början av den andra halvleken, genom 2-0 signerat mittbacken Pille Raadik – på hörna.
Segern innebär att det åländska laget vinner sin grupp och avancerar till kvartsfinal, där man ställs borta mot ligakonkurrenten TiPS. Den matchen spelas inkommande helg.