DELA

Paf Open har fått god respons

BEACHVOLLEY. Simon Dahl, turneringsansvarig för Paf Open, är mycket nöjd med årets beachvolleyturnering.
– Allt har förlöpt fantastiskt bra. Det har varit jättemycket att göra men vi har inte drabbats av några större problem, säger han.
Dahl konstaterar att alla i organisationen gjorde ett bra arbete under förra veckan.
– Inte ens i onsdags då det regnade jättemycket drabbades vi av några stora problem. De spelare jag pratat med har varit nöjda. Responsen har varit ungefär den samma som förra året, att det är skönt att det är så nära till allt här. Jag har inte hört om någon som skulle varit missnöjd.
I går inledde arrangörerna arbetet med att utvärdera årets turnering.
– Visst finns det mycket som kan förbättras. Vi kan till exempel få funktionärerna att trivas ännu bättre. Jag är övertygad om att vi kan bli bättre på allt. Men det finns inget som varit riktigt dåligt i år och som vi måste förbättra på grund av det, säger Dahl.

Önskar mer publik
Vad gäller publiksiffrorna hade Dahl inte fått de slutgiltiga än när Nyan ringde i går.
– I början av veckan hade vi lite otur med vädret och inte så mycket publik. Men på damfinalen var det fantastiskt mycket folk trots att det regnade. Det var över 2000 personer i publiken vilket tyder på att det finns ett oerhört stort intresse här på Åland.
Helt fullt var det dock aldrig på centercourten, något Dahl hoppas ska ändra till Paf Open 2011.
– Det är väldigt viktigt med mycket publik oavsett av vad det betyder för turneringen ekonomiskt. Det blir en bättre inramning och det ger spelarna bättre förutsättningar att prestera. De bjuder mer på sig själva när det är mycket publik. Dessutom tv-sänds matcherna i flera länder och det är ju bättre marknadsföring för Åland om det är fullt på läktaren, säger han.

malin.lundberg@nyan.ax