DELA

Östlind fortsätter i IFK

FOTBOLL. IFK kom överens med IFK.
Nu fortsätter Robin Östlind i Mariehamn.
– Han har potential att utvecklas ytterligare, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
I mitten av november skrev Nya Åland att IFK Mariehamn göra lånet av IFK Luleås Robin Östlind permanent.
Nu har förhandlingarna med Luleå gått i lås, och Östlind har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Mariehamn med ett optionsår för 2015.
– Robin visade sig under höstsäsongen hos oss vara precis så lovande som vi bedömt honom när vi scoutat honom tidigare, säger Peter Mattsson.
Mittfältaren Östlind kom till IFK Mariehamn på lån från division I-klubben IFK Luleå i somras. 22-åringen, som har allsvenska meriter från tiden i Kalmar FF, blev efter ett par inhopp snabbt ordinarie som yttermittfältare i IFK.


”Stor potential”
– Han har stor potential att utvecklas ytterligare och är en offensiv spelartyp vi vill ha i laget. Nu får han en komplett säsong med laget och vi tror han kan utvecklas till en riktigt högklassig ligamittfältare, säger Peter Mattsson.
Robin Östlind själv har varit inställd på en fortsättning på Åland under hösten och blickade i en tidigare intervju med Nya Åland fram emot 2013:
– Det kommer att bli en intressant säsong eftersom flera viktiga spelare fortsätter och vi ska kunna vara med i toppen även nästa år.

Oskar Magnusson