DELA

Osötat läger på Seglarnästet

SEGLING. Seglingssommaren på Åland börjar så sakta närma sig sitt slut.
I förra veckan rundade MSF av lägerverksamheten med en sommarlovsklassiker på Seglarnästet.
– Lite vemodigt är det. Jag har haft världens bästa jobb, säger chefstränaren Lovisa Lundh.
Allt sedan den 9 juni har det varit fullt upp för MSF:s seglingsverksamhet.
Sommaren inleddes med dagskurser med olika svårighetsgrad, och MSF kommer att fortsätta att hålla träningar för klubbens medlemmar innan sommarträningen så småningom övergår i höst- och vinteraktiviteter.
Lovisa Lundh från Stockholm har varit heltidsanställd över sommaren med ett övergripande ansvar för seglingsverksamheten.
– Jag hade aldrig varit på Åland tidigare när jag fick jobbet. Men när jag fick frågan var det självklart att tacka ja. Jag har jobbat som seglingsinstruktör tidigare och varit på seglingsläger sen jag var sex år gammal, säger hon.
Snart kan Lovisa summera en intensiv åländsk sommar, och den gångna helgen kulminerade den med det klassiska lägret ute på Seglarnästet som ligger tio minuters båtfärd från MSF:s klubbhus i Östra hamnen i Mariehamn.
Femton barn och ungdomar i åldrarna 8 till 16 år har seglat, tältat, skrattat och lekt i dagarna fem ute på holmen.


Mer än 20 år
– Klubben har hållit läger här i åtminstone 20 år. För egen del är det mitt fjärde läger, säger instruktören Simon Karlsson.
Förutom Lovisa och Simon fanns ytterligare fem instruktörer med ute på Seglarnästet: Niklas Areschoug, Elias Andersson, Linus Andersson, Erik Borg och Hemming Hanses.
Dessutom ställde en handfull föräldrar upp och hjälpte till under lägret: Caj och Marika Westerberg samt Stefan och Anna Jakobsson.
– Vi har stor hjälp av våra ”lägerföräldrar”. Det är mycket jobb med mat, transporter och toaletter. De hjälper oss enormt mycket, så vi har det förspänt i föreningen med sådana aktiva föräldrar, säger Simon Karlsson.

Läs mer i tisdagens Nyan!


Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax

tfn 528 462

Foto: Ida Jansson