DELA

Olofsson och Funicello klara för IFK

FOTBOLL. Marcus Olofsson och Joe Funicello har skrivit på för ytterligare en säsong i IFK Mariehamn.
Johan Carlsson och Sasha Anttilainen erbjuds däremot ingen fortsättning i klubben.
Mittfältaren Marcus Olofsson, som har spelat med IFK Mariehamn de två senaste säsongerna, stannar i IFK ytterligare en säsong. Likaså har Guiseppe ” Joe” Funicello, som anslöt till klubben i höstas, skrivit på för ytterligare en säsongen i IFK.
– Genom att vi förlängt med Marcus så har vi nu kompletterat mittfältet och i och med Funicello så har ytterligare en pusselbit fallit på plats i försvaret, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Däremot står det nu klart att Johan Carlsson inte spelar i IFK inkommande säsong.
– Det är förstås med blandade känslor som vi nu konstaterar att Johan inte kommer att spela i grönvitt i fortsättningen. Han har varit en otroligt viktig spelare i laget under hela sin tid här. Samtidigt har Johan haft svårt att ta en ordinarie plats den senaste säsongen och vi bedömer att vi har kommit till den tidpunkten när vi vill satsa på någon annan spelare i kombination med att vi kommer att ha en något mindre trupp än tidigare år, fortsätter Mattsson.
Också vad gäller Sasha Anttilainen ser det för närvarande ut som att nästa säsongs IFK-trupp inte kommer att innehålla den löpstarka anfallaren, som för närvarande är långtidsskadad.
– Som bekant skadade sig Sasha allvarligt under höstsäsongen och kommer att rehabiliteringsträna under en lång period under inkommande säsong. Trots det erbjöd vi Sasha redan några dagar efter sin korsbandskada i september ett nytt avtalsförslag som han avböjde. Under perioden därefter har vi fortsatt att diskutera olika lösningar och alternativ men Sasha har valt att inte acceptera något av våra förslag. Förra veckan beslutade vi gemensamt efter diskussioner sålunda att vi inte kommer att förlänga avtalet, avslutar Mattsson. (mn)