DELA

Ödeskval väntar Våsc

INNEBANDY. Här är Våsc:s drömbesked inför rysaren i helgen.
Mittfältsduon Mathias Engström och Marcus Karlsson väljer kvalspel framför den lokala innebandyfinalen.
– Väldigt viktigt med tanke på hur mycket dom betyder för vår offensiv, säger spelande tränaren Andreas Jansson.

I morgon avgörs det om Våsc:s säsong 2012–13 tar slut eller om den förlängs ytterligare en vecka.
Vid vinst mot SBT Shadows i kvalet till division III i Åbo väntar en ny motståndare från trean nästa helg och segraren där tar klivet upp.
Vid förlust grusas drömmarna om avancemang till trean.
– Vi känner oss trygga och har börjat spelat upp oss på slutet när vi hittat rätt i kedjeformationerna. Tidigare har vi haft problem med målskyttet men även det har kommit i gång rejält nu, och så är vi också väldigt täta bakåt. Vi ska definitivt vinna det här första steget, sen får vi se hur bra laget från trean är, men känslan är att det inte är så stor skillnad mellan divisionerna, säger Andreas Jansson.


Glödhet kedja
En av anledningarna bakom den offensiva succén i slutskedet av grundserien (Våsc hade 15–1 i målskillnad på sina tre sista seriematcher) är kedjeformationen med Isac Kavander, Mathias Engström och Marcus Karlsson.
För Engström och Karlsson kommer lördagens kvalmatch olägligt med tanke på att deras IF Fram då spelar final i den lokala innebandyserien – men båda två har lämnat klartecken till Våsc:s kvalspel mot SBS.
– Det känns väldigt bra att både Mathias och Marcus tidigt gjorde klart att de skulle vara med i kvalet i stället för att spela final på hemmaplan. Det är ju synd om Fram som mister två bra spelare, men det är svårt att göra på nåt annat sätt när det blir en sån schemakrock, säger Andreas Jansson.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax