DELA
Foto: Erkki Santamala

Josef Ibrahim öppnar för flytt

FOTBOLL. Josef Ibrahim, 25, befinner sig mer eller mindre i frysboxen. Hans kontrakt med IFK upphör efter den här säsongen och nu öppnar han för en flytt.
– Grejen är den att jag saknar Sverige, säger han till Fotbollstransfers.com.

Under säsongen har Josef Ibrahim dragits med diverse skador och när han väl varit i matchform har han – uppenbarligen – inte fått tränarnas förtroende.
I fjol spelade den 25-årige svensken sammanlagt 722 minuter i ligan fördelat över 16 matcher. I år, när tre omgångar nu återstår, har det bara blivit 500 minuter fördelat på 14 matcher.
Yttermittfältarens kontrakt med IFK Mariehamn går ut efter säsongen och till Fotbollstransfers.com kommenterar han sin framtid på följande sätt:
– Vi (red.anm. IFK och han själv) har haft en dialog och ska prata mer, men grejen är den att jag saknar Sverige. I somras hörde lite klubbar av sig, men jag valde att stanna för att kunna bidra här.
I samma artikel säger Josef Ibrahim att han, under året, fått konkreta anbud från elitklubbar.
– Jag fick samtal, det var konkret. Det var så pass att det bara var upp till mig själv. Hade jag velat hade det hänt. Men jag ville stanna och avsluta det jag påbörjat och samtidigt ge någonting tillbaka till en så fin klubb som IFK, som gett mig så mycket, säger han till Fotbollstransfers.com.
Vidare säger Josef Ibrahim att han kommer att lyssna på alla eventuella bud efter säsongen.
– Jag är öppen för allt. Det finns lite i Asien, lite snack. En spelare i laget har en agent som frågat om jag skulle kunna tänka mig att gå dit. Känns det bra och rätt och om det är bra för familjen, så varför inte? Tankarna på framtiden sitter ju i bakhuvudet, men mest försöker jag njuta av situationen och uppnå något historiskt här, säger han till Fotbollstransfers.com.

IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson låter meddela att klubben inte uttalar sig om enskilda kontraktsförhandlingar.
Nya Åland har vid upprepade tillfällen försökt få kommentarer av Josef Ibrahim. I ett sms låter han dock meddela att han svarar på frågor kring detta först efter säsongen är slut.