DELA

Nytt försök med damrugby

RUGBY. Senast Åland Stags satsade på ett damlag svalnade intresset. Nu gör klubben ett nytt försök.
Tre torsdagar i rad håller man nybörjarträningar och på den första dök ett 15-tal potentiella spelare upp.
– Helt klart över förväntan, säger Åland Stags Rasmus Basilier.

Åland Stags försöker återigen etablera ett damlag. Senast misslyckades man men nu tror rugby-profilen Rasmus Basilier på bättre möjligheter.
– Att vi satsar stort på det här just nu beror framför allt på två saker: För det första har vi fått frågan underifrån, från tjejer som vill vara med. För det andra har vi nu hjälp av våra skotska ”importer” Jack Anderson och Kelsey Swift, säger Ramus Basilier och ler brett.
Paret Jack Anderson och Kelsey Swift flyttade till Åland för ungefär en vecka sedan efter att Jack Anderson nappat på den annons som Åland Stags använt sig av på nätet.
– Vi sökte efter ytterligare förstärkning till vårt herrlag och annonserade på en rekryteringssida exklusiv för rugby. Jack svarade och tog med sig sin flickvän, Kelsey, berättar Rasmus Basilier.
Att Kelsey Swift sedan råkar vara en av Skottlands bättre rugbyspelare var Åland Stags inte sena med att dra fördel av. Det är nu tänkt att Kelsey Swift ska träna Åland Stags nya damlag.
– Kelsey är jätteduktig och spelar i Skottlands U20-landslag. Det här ska bli riktigt intressant, säger Rasmus Basilier.

”Över förväntan”

För att kunna skapa ett nytt damlag behöver Åland Stags hitta nya spelare. Och för att sondera terrängen arrangerar rugbyklubben under tre torsdagar i rad så kallade nybörjarträningar vid Vikingahallen i Jomala. Det första träningstillfället var i går och sammanlagt slöt ett 15-tal rugbysugna aspiranter upp.
– Helt klart över förväntan. Jag räknade med att kanske fyra eller fem skulle dyka upp, säger Rasmus Basilier.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.