DELA

Stags ger inte upp hoppet

RUGBY. Åland Stags siktar på avancemang till division 1. Och trots att de planenliga segrarna hittills uteblivit ger man inte upp hoppet.
– Vi har goda möjligheter ännu, säger Åland Stags Rasmus Basilier.

Efter att ha spelat oavgjort i säsongspremiären mot Vasa Wolves (32–32) blev det under lördagen förlust hemma mot Pori Rugby från Björneborg.
Slutresultatet skrevs till 28–35.
– Det var en tajt match som i mångt och mycket liknade drabbningen mot Vasa Wolves, säger rugbyprofilen och Åland Stags-spelaren Rasmus Basilier och fortsätter:
– Vi har ett sjudundrande anfall och gör nästan alltid många poäng. Men precis som mot Vasa släppte vi till mycket bakåt mot Björneborg.
Enligt Rasmus Basilier beror det på orutin och individuella misstag.
– Vi har många nya spelare i laget och är väl inte riktigt samspelta ännu. Och mot ett lag som Björneborg, som är ett rutinerat lag, så straffar det sig. Björneborg lyckades stjäla bollen av oss flera gånger.
– Hade matchen pågått en eller två minuter till så hade vi vunnit. Det är jag säker på. Motståndarna var helt slut samtidigt som vi hade mycket krafter kvar. Men det är som det är. Vi får dra lärdom av detta, säger Rasmus Basilier.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland. (vs)

Foto: Ida K Jansson