DELA

Nystart för nybygget United

FOTBOLL. Sju spelare ur truppen på plats – samtliga nyförvärv.
Åland Uniteds första träningspass var i alla bemärkelser en nystart.
– Jag tror att den här miljön kan utveckla mig som spelare, säger Aston Villa-förvärvet Chloe Jones.
Förändringens vindar blåser över Åland United.
Att laget har en stor spelaromsättning från ett år till ett annat är inget nytt.
Men frågan är om inte vinterns spelarmarknad tar priset. Av femton kontrakterade spelare hittills tillhörde bara tre av dem klubben i fjol (även om Maja Lindqvist gjorde ett gästspel som lån från IFK Mariehamn under sommaren): Pille Raadik, Cynthia Uwak och Ella Vanhanen. Truppen i år är med andra ord ny till 80 procent, att jämföra med en 50-procentig spelaromsättning inför 2014 års säsong.
I måndags kickade försäsongsträningen i gång i Eckeröhallen med sju truppspelare på plats (resten av spelarna kommer till Åland i nästa vecka) – samtliga nyförvärv – samt forna Unitedspelarna Rebecca Björkvall, Maryette Karring och Hanna Blomberg.


”Älskar Aston Villa”
Ett av de mer meriterade nyförvärven är Chloe Jones som har spelat för Liverpool och Aston Villa i den engelska första- och andraligan.
– Jag pratade mycket med Gary (Williams) och kände att vi har liknande värderingar och livsuppfattning. Att få jobba med honom och träna med de här spelarna tror jag är det bästa för min utveckling som spelare, säger Jones.
– Aston Villa är en klubb jag älskar, men jag kände för en ny utmaning. Jag har spelat fotboll i England sen jag var åtta år och jag är 26 nu så det var dags för något nytt. Dessutom är det tufft i England, jag tränade två gånger om dagen samtidigt som jag jobbade heltid som lärare. Här får jag chansen att fokusera fullt ut på fotbollen.
Men det var inte bara okända ansikten för Ålandsfotbollen i Eckeröhallen under Uniteds första pass.


Läs mer i onsdagens Nyan.

Oskar Magnusson