DELA

Nu har nya IFK gjort debut

ISHOCKEY. Det blev förlust både mot ParSport från Pargas och SISS Dalarna då IFK Mariehamns nya seniorlag i helgen spelade sina första träningsmatcher för säsongen. IFK:s Johan Norrgård säger att laget behöver mer matchvana och få flyt i sina byten.
– Vi kommer nog att klara oss rätt bra, säger Norrgård om den kommande säsongen i Västkustligan, division IV.
IFK Mariehamns seniorlag spelade i helgen sina två första träningsmatcher med det nykomponerade herrlaget. På lördagen besegrade ParSport IFK med 6-4 i Pargas och på söndagen föll ”grönvitt” med 5-2  i Islandia mot det svenska division III-laget SISS Dalarna.
Johan Norrgård, som tillsammans med Mats Clemes fungerar som ”pappor” i det rätt så unga laget, är ändå rätt nöjd med vad laget presterade i sina två första matcher.
– Fysiskt sett räcker vi inte till men vi har övertag på skridskosidan, säger Norrgård.

Behöver matchvana
ParSport, som kommer att spela i samma serie som IFK i Västkustligan, hade ett antal träningsmatcher i ryggen (samtliga segrar) och ledde med 3-1 efter den första perioden. IFK vann dock den andra perioden med 4-0 och hade alltså ledningen med 4-3 inför tredje perioden. ParSport avgjorde sedan med tre mål, som alla kom i spel 5 mot 3, i den sista perioden.
– Det positiva var den andra perioden. Vi kommer nog att klara oss, säger Johan Norrgård om den kommande säsongen i fyran.
Norrgård säger att IFK har endel kvar att lära men att det som nu behövs mest är matchvana.
– Och att få bytena att flyta på, förklarar han.

Mer på hugget
På söndagen väntade tufft motstånd i Islandia i form av det svenska division III-laget SISS Dalarna som vann drabbningen med 5-2.
– Vi var mer på hugget och stötte högt på. Killarna satte emot allt vad de kunde, säger Norrgård.
IFK tränas av Mikael Rosbäck och inom kort kommer Jan Johansson att ta över lagledarrollen från Norrgård så denne kan koncentrera sig helt på arbetet ute på isen. Som målvaktstränare fungerar Risto Leivo.
– Vi behöver ännu en händig materialare, säger Norrgård.
Målskyttar för IFK mot ParSport var Mats Clemes 2, Daniel Granfors och Johnny Haglund. Mot SISS Dalarna hittade Daniel Eriksson och Jim Manselin rätt.

Premiär på bortaplan
IFK säsong skulle inlett serien med hemmamatch 30 september. Men efter ändringar i spelschemat på grund av en flickturnering i Islandia gör IFK debut i Västkustligan lördag 7 oktober på bortaplan mot Åbo-laget TuK-V.