DELA

Nu gör Ingves mer än bara springer

FOTBOLL. Wilhelm Ingves har gjort som känd som ”Springves” med hela åländska folket. De som såg honom spela mot JJK från Jyväskylä i måndags kunde dock konstatera att han har fler kvalitéer än snabbheten.
– Jag utmanar mer än tidigare. Förut var jag försiktigare, säger Ingves.

I måndags spelade Wilhelm Ingves 90 minuter för IFK för första gången den här säsongen. Lemlandssonen fick en kanonstart på matchen med ett mål redan i elfte minuten.
Efter JJK-matchen öste både IFK:s tränare Pekka Lyyski och Åland 24:s fotbollsexpert Daniel ”Ahna” Norrmén beröm över Ingves.
– Han var jättebra i dag, det var riktigt roligt att se Ingves, sade Lyyski
Norrmén i sin tur tyckte att Ingves gjorde bra löpningar och störde JJK-försvaret effektivt.
– Det sköter han alltid. Dessutom tycker jag att han överraskade i spelet med boll. Han utmanade och höll i bollen bra, sade Norrmén.
Ingves håller med om att han vågar mer i dag än vad han gjort tidigare.
– På träning försöker jag utmana motståndaren så ofta jag får chansen. Förut var jag försiktigare, jag försökte passa mig ur situationerna. Nu försöker jag hålla i bollen mer.

Fina minnen

I morgon ställs IFK mot MyPa i Anjalankoski och Ingves hoppas förstås på tre poäng. Men då gäller det att ta sig förbi förre IFK-målvakten Antti Kuismala. En målvakt som Ingves tränat med för länge sedan.
Kan du dra någon fördel av det?
– Jag ska fråga Mika (Niskala) lite mer om honom. Något ska jag väl kunna hitta på. Men han är en bra målvakt så det är svårt att veta vad.

Läs en längre intervju med Ingves i fredagens Nya Åland.

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462