DELA

Nu är damlandslaget på plats

FOTBOLL. På onsdag klockan 19.00 spelar Finlands damlandslag sin sista VM-kvalmatch när man möter Slovenien på Wiklöf Holding Arena. I söndags anlände landslaget till Åland och i dag tränade de på WHA.
Finlands damlandslag i fotboll befinner sig på Åland den här veckan för att spela en VM-kvalmatch mot Slovenien. Matchen är betydelselös då Italien redan säkrat förstaplatsen i Finlands kvalgrupp och endast gruppvinnaren går vidare till slutspel, men Finlands förbundskapten Andrée Jeglertz ser ändå matchen som viktig.
– Vi ser hela tiden fram emot hösten då vi inleder EM-kvalet. Slovenienmatchen är en viktig händelse för oss eftersom den ger oss möjligheten att utveckla vårt eget spel, säger han till Finlands bollförbunds hemsida.

Värdefull match
Ålands fotbollförbund benämner landskampen som ”den mest värdefulla fotbollsmatchen i Ålands historia”.
– Vi ser detta som ett helåländskt fotbollsarrangemang och är mycket glada och stolta över att få stå som värd. Detta arrangemang är också ett erkännande för de framgångar som åländsk damfotboll haft de senaste året då Åland United blev finländska mästare. Vi får heller inte glömma Annica Sjölund som varit bosatt i det finländska landslaget och gjort mycket väl ifrån sig. Jag hoppas verkligen publiken sluter upp till denna match, säger Ålands fotbollförbunds ordförande Styrbjörn Oskarsson.
Biljetter till landskampen köps på plats på WHA på onsdag, förutom så kallade U-paket som gäller 16 spelare och fyra ledare, dessa beställs direkt från ÅFF:s kontor.
– Det bör observeras att det endast är sittplatser på huvudläktaren som gäller, ståplatser existerar inte i matcher arrangerade av UEFA.. Det kan även påpekas att IFK:s säsongskort inte är giltiga och att man inte har rätt till sin ”egen” stol som man reserverat för IFK:s matcher, avslutar Oskarsson.

Text och foto: Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax