DELA

Nordström och Vickström klara för IFK

FOTBOLL. Försvaren Johannes Nordström spelar i IFK Mariehamn även de två inkommande säsongerna.
IFK har dessutom förlängt Kenneth Vickströms talangavtal.

17-årige Johannes Nordström debuterade i ligan under den gångna säsongen. IFK ser stor utvecklingspotential i den unga försvararen och tror att han den kommande säsongen kommer att slåss om en ordinarie backplats i startelvan.
-Johannes är ju en av Finlands mest lovande försvarsspelare och mer eller mindre bofast i det finska U-17 landslaget. Vi är givetvis mycket nöjda med att vi kunnat knyta Johannes till oss också de kommande säsongerna, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Förlängt talangavtal
I går blev det också klart att Kenneth Vickström förlänger sitt talangavtal med IFK. Tillsammans med Rezgar Amani och Samuel Fagerholm bildar de den trio av lovande egna talanger som är tänkt ska slussas in i A-lagsfotbollen.
– Nittonårige Kenneth är en vänsterfotad, hårt jobbande spelare. Han är ambitiös och viljestark och kan spela som ytterback, men har på senare tid kanske hittat sin bästa position i laget som mittenmittfältare, säger Mattsson. 
Vickström har funnits med i träningstruppen kring A-laget i två års tid men fick senaste säsong förstörd på grund av skador.

Elva spelare klara

IFK har nu gjort klart med elva spelare inför kommande ligasäsong, vilka förutom de ovan nämnda är Wilhelm Ingves, Jimmy Sundman, Josh Wicks, Petteri Forsell, Sebastian Strandvall, Amos Ekhalie, Mason Trafford, Ekhiabhi Okodugha, Mikko Paatelainen och Gustav Långbacka. (mn)