DELA

Nordström lämnar IFK Mariehamn

FOTBOLL. Efter tre säsonger med a-laget och begränsat med speltid har han nått vägs ände med IFK Mariehamn. Johannes Nordström väljer att inte förlänga sitt kontrakt med klubben.
– Jag behöver ta nästa steg i karriären, säger han.
19-årige mittbacken Johannes Nordström plockades upp i IFK Mariehamns a-trupp redan 2010.
Tre säsonger, 15 matcher och en uppfylld dröm senare väljer han att söka sig bort från Åland.
– Att spela i IFK:s a-lag var alltid en dröm för mig, och jag känner att dom här åren har gett mig mycket både som fotbollsspelare och person. Men jag fyller 20 nästa säsong och känner att jag måste få ordentligt med speltid för att utvecklas, säger Johannes Nordström.
Den gångna säsongen blev det bara en match från start, då som ytterback, samt två inhopp för Nordström.
– Trots begränsad speltid så höll han uppe en bra inställning och kvalitet i sin träning hela säsongen. Vi hoppas att ”Nordi” hittar ett bra klubbalternativ nu och att vi får möjlighet att förhoppningsvis jobba tillsammans i framtiden, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson.
För Johannes Nordström väntar nu en två veckor lång semesterresa till Thailand innan han bestämmer sig var han ska spela fotboll någonstans i framtiden.
– Inget är klart just nu och jag är öppen för allt. Jag har en del provspel på i januari och förhoppningsvis löser det sig då.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax