DELA

Nordin femma i Sverigeserien

RALLY. Robert Nordin slutade femma bland ElitB-förarna i Volvo Original Cup-klassen i Sverigeserien i år. Nu tar han ett uppehåll från tävlandet på obestämd tid.
Inför helgens deltävling i Sverigeserien hade Robert Nordin och kartläsaren Johnnie Fredriksson fortfarande chans på medalj. Dessvärre lyckades de inte prestera på topp i den sista deltävlingen som kördes i Asarum.
– Vi gick ut i ett hårt tempo redan från början och det kändes bra, men dryga kilometern före mål hamnade vi i ett på rallyspråk kallat ”indianöverfall” och körde ut på en åker i en sväng som nöp överraskande mycket, berättar Nordin på sin hemsida.
Avåkningen resulterade i skador på bilen och Nordin och Fredriksson tvingades bryta tävlingen.
– En liten tröst i eländet var att vi inte var ensamma om att åka av här, cirka 50 till 60 andra ekipage missbedömde svängen på ett mer eller mindre sätt, skriver Nordin.
Nu blev det en femteplats i Sverigeserien, en placering Nordin är måttligt nöjd med.
– Man hade ju som mål att sluta topp tre. Blickar man bakåt så var det ju i alla fall kul att det blev två andraplaceringar i serien under året, i Lima och i Ljungby, skriver han.

Lägger av
Nu tar Nordin ett uppehåll från tävlandet för att koncentrera sig på familj och husrenovering.
– Visst ska det bli skönt att slippa allt resande, men det är lika roligt att köra rally ännu, så att säga att jag för alltid slutar vågar jag inte lova, avslutar han.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax