DELA
Foto: Oskar Magnusson<07_Bildrubrik>GÅR VIDARE Andreas Nilsson byter MLK mot Söndrums tennisklubb i Halmstad.

Nöjd Nilsson lämnar MLK

TENNIS. Efter drygt tre år som verksamhetsledare lämnar Andreas Nilsson sitt uppdrag för MLK.

Nu arbetsgivare: Halmstadsklubben Söndrums TK.

– Jag har haft tre väldigt bra år på Åland, säger han.
Han kom till Åland en ruggig vinterdag i januari 2012, möttes av ”meterhöga” snövallar och undrade var han hade hamnat någonstans. Drygt tre år senare väljer Andreas Nilsson, 29, att gå vidare i karriären och lämna sitt uppdrag som verksamhetsledare för Mariehamns lawntennisklubb. Han gör det med en positiv känsla; från det att Gävlegrabben Nilsson kom till Åland har MLK gått från att ha en heltidsanställd verksamhetsledare till att också anställa en huvudtränare.Antalet medlemmar har ökat och deltagarna i träningskurserna likaså. Juniorsatsningen har intensifierats.

– Det har varit tre bra år för mig och för MLK. Att vi kunde anställa en till tränare ska klubben ha kredd för, det var medlemmarna som samlade in pengar, säger Andreas Nilsson. Den sista mars löper hans kontrakt med MLK ut. Efter påsk påbörjar han sin anställning i Halmstadsklubben Söndrum.

– Det är utmaningen som lockar. Söndrum är en gammal storklubb som har stannat av litegrann i sin utveckling och tappat flera juniorspelare till andra klubbar.

Stora möjligheter

Det blir roligt att jobba med att försöka vända trenden, och det finns stora möjligheter att göra det, säger Andreas Nilsson.

– Söndrum är den enda tennisklubben i Halmstad och det bor nästan 100 000 människor i kommunen. Självklart finns det en stor potential för en sådan klubb.

Söndrums TK är Sofia Arvidssons (två vunna titlar på WTA-touren) moderklubb, har fina faciliteter med sex inomhusbanor och lika många med grusunderlag. Närheten till Båstad – där Swedish Open spelas – gör att Andreas Nilsson kommer att ha sin framtida arbetsplats i något av Tennissveriges hjärta, vilket karriärsmässigt är en fullträff.

– I Halmstad får jag ett liknande jobb som jag har haft på Åland med ansvar för hela verksamheten. Hade jag bara velat vara tränare hade det varit lättare att dra från klubb till klubb, men som verksamhetsansvarig måste man ge det tid för att se resultat. Det är därför jag stannade i MLK i över tre år, och jag har trivts bra hela vägen. Men allt har sin tid och nu kände jag att det var dags att gå vidare.