DELA
Foto: Joakim Holmström/ArkivNY TURNERING Klassiska Mariehamnsspelen (på bilden 2013 års upplaga) blev inte av i år, i stället satsar MLK på en juniortourtävling som hålls på Idrottsparken i helgen.

Framtidslöften möts på Åland

TENNIS. Finlands bästa tioåringar intar IP i helgen.

Och arrangörsklubben MLK hoppas på fler och större tävlingar på Åland framöver.

– Det här kan bli en bra inkörsport för oss, säger klubbchefen Peter Forsström.
Från fredag eftermiddag till lunchtid på söndag kommer 16 av landets allra främsta tioåriga tennisvirtuoser att kämpa om äran i SEB Junior Grand Prix.

Spelplats: Idrottsparken i Mariehamn.

– Att arrangera en deltävling i JGP är helt nytt för oss, säger Mariehamn lawntennisklubbs Peter Forsström.

– Det är den största juniortävling man kan anordna och vi är en av åtta deltävlingar under säsongen. Sen går de åtta bästa spelarna vidare till slutspel.

Förutom singelturneringen ska också en dubbelklass avgöras under de tre tävlingsdagarna. Åland har ingen representant bland de 16 spelarna, men MLK hoppas få arrangera fler tourtävlingar framgent som kan komma att innebära fler hemmaspelare.

Exempelvis blev elvaårige Lucas Forsström finsk mästare i dubbel tidigare i år.

Hoppas på fler tävlingar

– Vi skulle gärna hålla sådana här tävlingar för lite äldre spelare framöver. Men nu blev vi tilldelade P10-klassen och tar tacksamt emot den. Allra bäst i dagsläget skulle nog en P14-turnering vara för oss, där har vi flest aktiva tävlingsjuniorer, säger Peter Forsström.

För att få fler turneringar av SEB:s Junior Grand Prix dignitet framöver krävs ett väl fungerande arrangemang i helgen, tror Forsström.

– Ja, och då kan det här bli en bra inkörsport för oss som klubb inför kommande år.

Finalerna inleds under söndag förmiddag.