DELA

”Nöjd med utvecklingen”

VÅRTVÅAN NORRA DAMER
Jomala IK 2 (8, 21, 25, 25, 10)
Solna VBK 3 (25, 25, 17, 17, 15)
Nytt kontrakt i division I hade Jomalas volleybolldamer säkrat redan inför den avslutande omgången.
Kanske var det bristen på motivation som gjorde att hemmalaget hade svårt att hänga med serieledande Solna VBK inledningsvis. Gästerna tog nämligen första set med hela 25–8 i Vikingahallen, och av bara farten tog laget även det, betydligt jämnare, andra setet, med 25–21.
Men efter det resta sig Jomala, och skapade via två raka setsegrar (25–17 i båda) nerv i matchen.
– Inledningen var en katastrof. Vår servemottagning funkade inte alls. Men jag sa till tjejerna att det inte spelar någon roll om man förlorar 8–25 eller 24–26, det är fortfarande bara ett set. Och efter det tyckte jag att laget reste sig, säger JIK-tränaren Sebastien Bougeatre.
I skiljeset föll till slut ett heroiskt Jomala ändå – 10–15 – men upphämtningen gav åtminstone en poäng och en värdig avslutning på säsongen.

Slutade trea i Vårtvåan
Jomala slutade tvåa i division I nordöstra och fick försvara sin division I-status i Vårtvåan efter nyår.
Ett kontrakt laget alltså ordnade för ett par veckor sedan. Poängen i lördags innebar en tredjeplats i Vårtvåan från vilken fyra av sex lag spelar i division I till hösten.
– Laget fick en tuff start på säsongen, men under resans gång har spelarna utvecklats. Jag inser att det fortfarande finns väldigt mycket att jobba med. Men som helhet är jag nöjd med tjejernas insatser, säger Sebastien Bougeatre efter sin första säsong som tränare för JIK-damerna.

Oskar Magnusson