DELA

Niskala och Rikama på uppvisningsturnering

FOTBOLL Mika Niskala och Patrik Rikama har rest till Norge för att spela en uppvisningsturnering. Tillsammans med 14 andra kontraktslösa spelare från Finland matchar man i Oslo mot bland annat Irland.
– Det är en rolig grej, vi får se vad som kommer ut av det, säger Niskala
På fredag går turneringen av stapeln. Deltagande länder, förutom Finland, är Norge, Sverige och Irland. Alla spelare är där med ett gemensamt mål, att spela till sig ett kontrakt med en ny klubb.
– Det är den finska spelarföreningen som anordnar den här resan och du måste vara kontraktslös för att följa med, säger Mika Niskala.
Under fredagen möter Finland först Irland på förmiddagen och senare väntar antingen Norge eller Sverige. Förutom Niskala och Rikama är det en del kända namn med till Oslo. Bland annat J-P Savolainen (tidigare i TamU), Jukka Santala (Haka) och Eetu Muinonen (MyPa) är med på resan.
– Vi får se vad det här mynnar ut i, jag skulle nog ångra mig efter karriären om jag inte gjorde ett seriöst försök att komma utomlands. Det känns som att det börjar bli sista chansen, kommenterar Niskala sin nuvarande situation.
Turneringen kommer att följas av klubbar runt om i Europa.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax