DELA

Niskala njuter av fotbollen igen

FOTBOLL. Mika Niskala trivs i sin nya klubb Alta IF i Norges näst högsta liga Adeccoligan.
– Jag är lycklig för att jag får spela fotboll igen. Ivern, glöden och att jag njuter av att kunna spela igen utan att ha ont gör att jag höjer mig några snäpp, säger den förre IFK-kaptenen.
Mika Niskala hade is i magen efter fjolårets säsong. Han ville göra något annat, lämna IFK Mariehamn och se något nytt. Men det dröjde ända till slutet av mars förrän det blev klart att Niskala skulle spela med Alta IF 2011.
– Jag hade lovat mig själv att ta chansen men det är klart att det var påfrestande, jag hade gärna haft det klart med en ny klubb så fort som möjligt. Nu blev det klart i sista minuten.
Alta valde att kontraktera Niskala trots att han var skadad när han kom till Norge. Med hjälp av en fysioterapeut har han kommit tillrätta med problemet.
– Det var någon sorts benlängdsfel som gjorde att belastningen blev fel i foten. Efter att jag fått det utjämnat kunde jag sakta börja träna igen, då hade jag tappat ganska mycket muskulatur i foten.
På söndag följer Niskala sitt gamla lag från läktarplats. Det blir den första ligamatchen han ser Grönvitt spela i år.
– Jag tror IFK har alla möjligheter att placera sig bra i år bara de hittar en stabilitet. Nu har de varvat riktigt bra resultat som en seger mot HJK hemma med sämre prestationer.

Läs mer i fredagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

Foto: Erkki Santamala

erkki.santamala@nyan.ax