DELA

Niskala har skrivit på i Norge

FOTBOLL. Nu är det klart att Mika Niskala spelar i Alta IF nästa säsong.
– Vi är överens och han håller på skriver på just nu, säger huvudtränaren Rune Berger när Nyan ringer honom på tisdagseftermiddagen.
Adeccoklubben Alta IF kontrakterar Mika Niskala utan att ha sett honom provträna. Ålänningen är som bekant skadad, men Alta litar på de referenser Niskala har.
– Han är en spelare med mycket erfarenhet som spelat länge på högsta nivå i Finland. Enligt de rapporter vi fått från personer vi litar på är han en solid spelare och en bra passningsspelare. Den typ vi behöver, säger Berger.
Niskala reste till Norge i fredags och tillbringade helgen med sin blivande klubb.
– Han verkar vara en fin typ, en trevlig person, säger Berger.

Det är ett ettårigt kontrakt som ålänningen har skrivit på och det var något som han var ute efter.
– Det var ingen diskussion egentligen, jag ville ha ett år för att se vad det här äventyret ger och jag tror även att klubben ville ha ett år då de inte sett mig spela ännu, berättar Niskala kort efter att kontraktet var påskrivet.
Mittfältaren berättar att det både fotbollsmässigt och privat kommer att bli ett intressant år.
– Fotbollsmässigt var det intressant med en ny liga som håller en bra nivå. Jag ville ta chansen och ta en sväng utomlands och nu blev det Norge och jag har trivts bra de dagarna jag varit här.

En gammal IFK-spelare hade ett finger med i spelet som gjorde att Niskala fick ett kontrakt utan att ha kunnat visa upp sig för klubben på grund av sin vristskada.
– Erik Sandvärn har spelat här och jag fick höra att de pratat med honom om mig.
Sitt nya lag har han sett under en del träningar och i en match där Alta mötte Tromsö. – Det är ett ungt lag med många skickliga spelare, jag trodde det skulle vara mer svängigt men Alta vill ligga ganska kompakt med laget.
Alta slutade förra året i mitten av tabellen och satsar i år på en plats på övre halvan.
– Det är tydligen en väldigt jämn serie där alla kan slå alla, med lite tur kan man ligga där uppe i toppen, säger Niskala som alltså börjat ett nytt kapitel i sin fotbollskarriär.(ml/ds)