DELA

Motorsport i Åland24 ikväll

MOTORSPORT. I kvällens avsnitt av Sportmagasinet i Åland24 står motorsporten i fokus.
Vi träffar rallyföraren Robert Nordin och så besöker vi ett garage där Richard Hagberg förbereder sig för debuten i pro street bike.
Robert Nordin tävlar i Sverigeserien i klassen Volvo original cup även i år. Hittills har han kört två deltävlingar och i båda slutade han femma.
– Nästa tävling är i Lima den 13 mars. Då hoppas jag att det går bättre, en pallplats skulle vara kul, säger Nordin till Åland24.
Målsättningen är att sluta topp-tre i serien.
– I fjol hade vi som mål att komma topp-fem men sedan slutade vi sjua efter trubbel i sista tävlingen, säger Nordin.

Pro street bike
En som tidigare sysslat med motorsport mest för skojs skull är Richard Hagberg. I år satsar han mer på allvar och för första gången ska han börja tävla i pro street bike.
– Jag har köpt en motorcykel från Sverige som jag bygger om för att jag ska kunna tävla i den klass jag vill, säger Hagberg när Åland24 träffar honom i garaget i Hammarland Vestmyra.
– Oberoende av vilken serie det blir så är mitt mål att köra alla tävlingar. Med lite tur hoppas jag kunna ta mig vidare till elimineringen som det kallas, dit sexton motorcyklar tar sig. Jag hoppas komma med till den så att jag får köra utslagstävlingar och sedan får man väl vara nöjd med den placering man får. Alla vill ju vinna, men det går kanske inte med en gång.
Sportmagasinet sänds i Åland24 med start 18.30 i kväll. Du kan också se programmet på IPTV och på webbadressen www.aland24.ax.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax